Тегленето на бърз кредит се характеризира с това, че обикновено изискванията са доста занижени. По-ниските критерии не означава, че няма никакви изисквания, но все пак заем се тегли доста лесно. Ако сте заинтересовани от този тип кредитиране, най-добре прочетете за три от най-важните моменти и помислете дали отговаряте на тези изисквания.

Възраст…

Бърз заем - изисквания


Обикновено бързите кредити обхващат много широк кръг от потребители, а ограниченията, не може да се отрече, са възможно сведени до минимум. И все пак има някои възрастови ограничения.

Съвсем естествено, хора под 18 години не могат да теглят такива заеми и в това няма нищо чудно. Това че сте навършили 18 години обаче не ви поставя автоматично във възрастовата група на онези, които могат да изтеглят бърз кредит.

Така например, бърз кредит в много фирми не се отпуска на хора, които са на възраст под 23 или 24 години например. Счита се, че най-младите хора има по-висок риск да не платят задълженията си, тъй като в повечето случаи техните доходи са по-малки или дори още по-зле - работят на краткосрочни договори и бързо могат да бъдат уволнени от работа.

Подобно е положението и при по-възрастните хора. В някои агенции се отказват кредити на възрастни хора, защото се счита, че пенсионерите имат доста по-ограничени доходи и при тях има по-висок риск от неплатежоспособност.

Реално погледнато, тези възрастови ограничения не са насочени реално към кандидатите, защото са твърде млади или възрастни, а защото се счита, че доходите на тези групи могат да са недостатъчни и може да възникне неплатежоспособност.

Работа…


Едно от много малкото условия, които почти всяка компания за отпускане на бързи кредити има е кандидатът да има работа на постоянен трудов договор. Докато всичко друго може да бъде подминато, наличието на постоянен трудов договор е много важно, защото по този начин фирмата-кредитор ще има гаранция за това, че ще издължите парите, които изтеглите.

Според работната заплата, кредитът може да бъде по-малък или по-голям, но като цяло този тип кредитни институции са особено внимателни със своите клиенти и избягват да отпускат големи суми пари, а вместо това се придържат към микро-кредитите.

Именно с работата е свързана основната причина, която кара много хора да теглят заеми. Обикновено заеми се искат от хора, които по някаква причина имат забавяне на работната заплата, като в същото време им предстои да плащат сметките си.

Кредитно минало…


Едно от облекченията, които кредитните компании обикновено предлагат е това, че не е от значение какво е вашето кредитно минало. Повечето компании т този сорт обикновено се интересуват от едно, а именно колко точно сте били коректни с тях ако сте ползвали техните услуги преди това.

Разбира се, за някои кредитни институции може да има значение кредитната ви история, но като цяло това не е класическият случай. Ето защо компаниите за бързи кредити обръщат толкова внимание на договорът ви за работа и други подобни обстоятелства.

На практика няма значение дали имате добро или лошо кредитно минало. Внимавайте обаче - лошото кредитно минало може да означава по-скоро, че имате хронични финансови затруднения и това може да ви навлече допълнителна финансова тежест. Ако считате, че съществува дори и минимален финансов риск, тогава не теглете дори и стотинка.