Бързите кредити със сигурност нямат равни на себе си по полезност в ситуациите, в които човек спешно се нуждае от бързо финансиране. Това става най-често когато се окажем неочаквано притиснати от разход, за който не сме били подготвени. Подобен може да бъде дори сметката за тока, която ни е изненадала или спешна нужда от посещение на зъболекар например.

В такива ситуации нуждата от пари, макар и от сравнително малка сума, може да е доста неотложна и тогава няма нищо по-добро от това да се изтегли бърз кредит. На практика това е най-бързият начин за решаване на изненадващи финансови проблеми.
 

Какво представлява бързия кредит?

Кредитните карти заменят бързите кредити


Бързия кредит се характеризира с няколко особености. Той се отпуска много бързо, най-често в рамките на броени минути. Освен това, сумите по бързите кредити са малки и рядко надхвърлят размера на една минимална работна заплата. И не на последно място, тегленето на бърз кредит предполага, че за услугата трябва да се плати по-голяма лихва.

Кое може да замени бързите кредити?


Единственото което може да замени бързите кредити е кредитната карта и то не винаги. Кредитната карта позволява на своя притежател в случай на нужда да получи достъп до известна сума пари, която може да варира според особеностите на самата кредитна карта.

Във всеки случай, кредитната карта сама по себе си позволява именно това, да се използва известна сума пари на кредит. В случая кредитната карта става на минус и собственикът реално използва сума, която не притежава към момента.Това е така наречения лимит на кредитната карта, който може да бъде отрицателен. Така собственика на картата може да ползва кредит без да се налага да тегли кредит от където и да било.

Кредитната карта спестява нуждата от търсене на заеми


Кредитната карта е доста полезен финансов инструмент, който спестява нуждата човек да търси решение на проблемите си чрез взимане на заеми от близки и приятели. Освен това, имайки кредитна карта, вие повече няма да се нуждаете от това да ползвате услугата бърз кредит.

Имайки кредитна карта, вие постоянно ще имате под ръка възможност да разполагате с малка сума пари надхвърляща наличните ви в момента спестявания. Това е от голяма полза когато сме изненадани от неочаквани разходи. В такива случаи се спестява нуждата да търсите заеми.

И в двата случая сумата е ограничена


Както вече споменахме, общото между бързите кредити и кредитните карти е лимита. И в двата случая човек може да се възползва от услугата с известни ограничения, защото сумата обикновено е в малки размери. Така кредитната карта може постоянно да играе ролята на бърз кредит и да ви осигурява малко свежи пари в случай на нужда.

Повишава се кредитния рейтинг


Ако теглите бърз заем и след това коректно го изплащате, това може да окаже много благоприятен ефект върху вашия кредитен рейтинг. Същото се отнася и за случите, в които имате кредитна карта и надлежно и коректно погасявате задълженията си по нея.

Това може да ви бъде изключително полезно в случаите, в които желаете в бъдеще да изтеглите по-голям заем, например за малък бизнес или за купуване на недвижим имот да рече. Обикновено тези малки фактори изграждат имиджа ви на надежден платец и това кара институцията да ви се довери и да ви отпусне по-лесно желания кредит.